Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΑΚΡΑΤΙΝΗΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΚΙΡΛΗ

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της βραβευμένης Ακρατινής ποιήτριας Πολυξένης (Πόλας) Γιαννακοπούλου – Βακιρλή, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, με τίτλο «Μικρό αλώνι». Περιλαμβάνει 40 ποιήματα με υπαρξιακό και φιλοσοφικό – κοινωνικό περιεχόμενο. Η ποιήτρια καταφέρνει, και αυτή τη φορά, μέσα από τις 56 σελίδες του βιβλίου, να «μιλήσει» στην ψυχή του αναγνώστη…

Η Πολυξένη Γιαννακοπούλου – Βακιρλή, που πριν από λίγο καιρό απέσπασε το τρίτο βραβείο στους πανελλήνιους «Ποιητικούς Δελφικούς Αγώνες» της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της μακρινής Αυστραλίας, αλλά μεγάλωσε στην Ακράτα. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή της Αθήνας και διορίσθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου και υπηρέτησε σαν φιλόλογος. Σήμερα είναι συνταξιούχος έχοντας στρέψει περισσότερο το βλέμμα της στην ποίηση, με την οποία, ούτως ή άλλως, ασχολείτο από μικρή. Προσφάτως δε, το ποίημά της «Το όργωμα» συμπεριλήφθηκε στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο που εκδόθηκε από «τοβιβλίο.net».

Στη νέα της έκδοση, θα βρει κανείς τα εξής ποιήματα: Μικρό αλώνι, Η σβούρα, Ζωή όπως θάλασσα, Γαλαξίες, Είπες, Εραστής του τυχαίου, Η φειδώ του χρόνου, Η ζωή παίρνει διαστάσεις, Ηγέτες της ειρήνης, Καθένας στην εποχή του, Κλέφτης ονείρων, Μηδενικό, Με τα κιάλια, Μοναχικός λυράρης, Ο άστεγος, Καθρέφτης της ψυχής, Ναυαγός, Ζητιάνος του απείρου, Ο χορός της αθανασίας, Όλα ίδια, Στα χνάρια της αλήθειας, Στο τζάκι, Στη σκοτεινή πλευρά του ήλιου, Τα παιδιά του πολέμου, Ταξιδιώτης της ερήμου, Το όνειρο, Υπό σκέψη, Φιμωμένη κραυγή, Παζάρια, Χειμώνας στην αυλή μου, Στροφή, Τριήμερα, Όλοι μαζί, Μετ’ επιστροφής, Συμβιβάσου, Ελπίδες, Ανθοδέσμες, Αφήστε τους νεκρούς, Μετακομίζω, Φώτα αυλαίας.

Εν τω μεταξύ, στα «σκαριά» βρίσκεται και η τρίτη της συλλογή με λυρικά ποιήματα!

 «Μικρό αλώνι»

Ένα μικρό αλώνι ο κύκλος της ζωής σου
που παλεύεις με δυνάμεις ενάντιες,
με ξωτικά πολύχρωμα φερμένα από τόπους μακρινούς,
με υπάρξεις εξωγήινες κι αλλοπρόσαλλες
δεμένες στα κατάρτια των ονείρων σου,
με δαίμονες ποικιλότροπους που σου ροκανίζουν τη ζωή
και θεούς δυνατούς σαν τον Έρωτα ή τον Πλούτο.
Ένα μικρό αλώνι κυκλικό, χωρίς αρχή και τέλος,
κάτι σαν το άπειρο.

Κατασκευή: Diadiktuo.eu  | Φιλοξενία: E-base.gr